Det finns både en stor utmaning och möjlighet i att vara fastighetsägare med ett bestånd som har anor från medeltiden med kulturmärkningar och 60 – 70 tals hus samt spaden i marken för nya bostäder. Vad blir hållbarhet då? Det och det interna kvalitetsarbetet kommer nyrekryterade Ronja Krische att axla ansvar för.

– Jag är väldigt glad över att Ronja börjar hos oss. Vi har nu en helt annan möjlighet att ta nästa viktiga kliv mot ett heltäckande hållbarhetsarbete. Det här är mycket viktigt för vår framtid och något våra kunder förväntar sig av oss, säger Ingrid Gyllfors, vd Stockholms studentbostäder.

Hållbarhetsfrågan har sedan tidigare varit viktig i allt vårt arbete, särskilt energieffektivisering. Men hållbarhet är större än det. Under 2017 beslutade vi om nya hållbarhetsmål och det stod då klart att vi internt behöver höja vår kompetens inom området. Valet föll på Ronja Krische som nu tillträtt en tjänst som Hållbarhets- och kvalitetsstrateg hos oss.

– Det är jättekul och spännande att vara på plats! Extra intensivt nu i början när jag ska lära känna organisationen och vad vi gör. Jag har många idéer och vet att det finns saker att ta tag i, vilket jag ser fram emot. Nu tar vi nästa kliv i hållbarhetsarbetet, säger Ronja om sin nya arbetsplats som Hållbarhets- och kvalitetsstrateg på Stockholms studentbostäder.

Ronja började sin anställning i slutet av september och kommer närmast från Upplands Väsby kommun där hon arbetat med hållbarhetsfrågor, främst ekologisk hållbarhet och projektledning.

Stockholms studentbostäder har i sextio år byggt och utvecklat bostäder för studenter. I dag erbjuder vi över åtta tusen studentbostäder, allt från ettor och korridorsrum till familjelägenheter i hela Stockholm och alltid nära kollektivtrafik eller campusområdena. Och vi fortsätter att bygga mer, för vi vill ge plats åt fler studenter. sssb.se.